MİDYENİN FAYDALARI

Midyenin Faydaları

Misya midyeleri yüksek proteinli,  yağ oranı düşük ve ortalamadan daha fazla, sağlıklı omega-3 yağ asitleri ihtiva eder.

Araştırmalar omega-3 yağ asitlerinin kalp hastalıklarına iyi geldiğini kanıtlamaktadır. Bu yağ asitleri trigliserid seviyelerini düşürmekte, damar tıkanıklığına sebep olan damar plaklarının büyümesini yavaşlatmakta ve tansiyonu dengelemektedir. Diyetisyenler ve kalp doktorlarının önerilerine göre, haftada 2 kez, yüzer gram yüksek omega-3 yağ asidi içeren deniz mahsulleri tüketilmelidir.

Deniz mahsulleri yemek aynı zamanda çocukların sağlıklı büyümesini sağlar. Midye, kaliteli bir protein, demir ve B12  kaynağıdır.  Midyenin demir ve B12 içeriği kırmızı etten daha fazladır. Bir porsiyon midye insan vücudu için gerekli olan çinko ihtiyacını karşılar, bu da sağlıklı büyüme ve sağlıklı beyin fonksiyonları, grip ve soğuk algınlığına karşı güçlü bağışıklık demektir.

Misya’nın ürettiği kültür midyesi günümüzde ulaşabileceğiniz en doğal, en organik ve ekolojik üründür.